2020-04-17 10:40:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Június
 
 

 

 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 
Helyi hírek
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
2012.01.17. kedd
 

Konferencia a magyar közművelődésért

 

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Bács-Kiskun Megyei Közművelődési Intézet és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Közművelődési Főosztálya rendezte meg kedden a Városháza Dísztermében „A magyar közművelődésért” című országos konferenciasorozat kecskeméti rendezvényét - melynek fókuszában az ifjúságpolitika, ifjúsági közművelődés állt.

 
 
 

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kulturális Államtitkársága által indított a magyar közművelődés helyzetét áttekintő, társadalmi szerepét erősítő programsorozat 2012. január 17-ei állomásának Kecskemét adott otthont. A rendezvény alapvető célja a közművelődés közhasznúságának alátámasztása, a helyi önkormányzatok, közművelődési intézmények, művelődési házak és társadalmi civil szervezetek tevékenységének bemutatása, szerepvállalásuk erősítése. További fontos cél a programsorozat résztvevőinek bevonása a megújuló közművelődési stratégia tartalmainak összeállításába.

 
 
 
 

A program kezdeteként a Kecskemét Református Gimnázium kamarakórusa énekelt, majd Buda Ferenc, Kossuth-díjas költő szavalta el „Himnusz haza” című versét. Az egész országból összesereglett szakmabeli vendégeket dr. Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte.

 
 
 
 

- Korunkban fokozottan figyelmet kell szentelnünk a kultúrára, hiszen ezekben a válságos időkben, ha nem tartják szem előtt fontos társadalmi szerepét, könnyen háttérbe szorulhat az ínségre való hivatkozással. Pedig ha egy ország kultúrája meggyengül, és elveszik, az ország is eltűnik vele. Egy várost sem a bevásárlóközpontjairól, hanem a kulturális intézményeiről, az ott élők kultúrájáról ítélhetünk meg. – mondta többek között a polgármester, majd köszöntőjét e szavakkal zárta: - Az átszervezések során számos új feladat vár majd városainkra, és hiszem, hogy ez a konferencia képes lesz válaszokat megfogalmazni az előttünk álló kihívásokra.

 
 
 
 

A szakmai rendezvény Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára nyitotta meg. Röviden ismertette a kormány törekvéseit, a törvényalkotás folyamatait – melyek során figyelembe kívánják majd venni a szakmai szereplők és a képviseletek javaslatait is; ezért rendeznek országjáró konferenciákat. Az államtitkár Kecskemétről kimondottan elismerően nyilatkozott: - Kecskemét erőssége az a közösségi erő, amely kezdeményezéseiben megnyilvánul, és amely közművelődési kezdeményezéseiben is megnyilvánul. Kecskeméten egy olyan intézményi modell működik, amely jó példa lehet a többi város számára is; gratulálok Kecskemétnek az e téren elért eredményeihez. Mindez példaként kell hogy szolgáljon, hiszen országszerte el kell érni, hogy a közösségi gondolkodásban felértékelődjön a közművelődés ügye.

 
 
 
 

Ehhez csatlakozva Mák Kornél, kulturális alpolgármester a konferencia alatt megtartott sajtótájékoztatón a következőket fűzte hozzá: - Talán minden túlzás nélkül beszélhetünk már a közművelődés terén kecskeméti modellről; melynek során városunk a kulturális együttműködések sorát igyekszik kialakítani más településekkel. Kecskemét és Debrecen között különösen hatékony együttműködést alakítottunk ki, és a városban zajló gazdasági és kulturális folyamatokat tekintve elmondhatom, hogy Kecskemét második aranykora előtt áll.

 
 
 
 

A díszterem szomszédságában Bahget Iskander Kecskemét témájú fényképeiből válogatott kiállítása volt – és a konferencia ideje alatt - Kert-Magyarország mottóval - a kecskeméti kistérség bemutatkozási lehetőségét is megteremtő, a települések kézműves és gasztronómiai kincseiből összeállított kóstoló várta a vendégeket. Bemutatkoztak a Bolyai János Gimnázium tanulói a Kecskemét – A szecesszió városa című kiállítással, a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Karának hallgatói az általuk megépített, díjnyertes Megaméter II. energiatakarékos járművel, továbbá megkóstolható volt a Széchenyi István Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola diákjai által sütött tejes pite.

 
 
 
 

A szakmai program keretében a közművelődés, az ifjúság és az oktatás szerepét fókuszba állító pódiumbeszélgetésre került sor országgyűlési és önkormányzati képviselők, a magyar közművelődés irányításának, felsőoktatásának neves szakemberei, valamint a helyi kulturális és civil élet vezetői részvételével.

 
 
 
 

Fotók: Komlós József JR

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 
PROGRAMOK