2018-04-17 15:29:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018-04-06 08:50:00 | Bővebben...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május
 
 

 19 °C

 
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
 
Az összetett kereső segít Önnek abban, hogy szűkítse a keresési feltételeket. Minél több lehetőséget választ, annál nagyobb lesz a találati pontosság.  
 
Miben keressen: E-ügyintézés Városunk Önkormányzat
Tartalmazzák ezen szavak mindegyikét (pl.: "Megyei Város" azokat a találatokat sorolja fel, ahol a Megyei és a Város szavak is megtalálhatók )
Pontosan ezt a kifejezést (pl.: "Megyei Város" csak azokat a találatokat sorolja fel, ahol pontosan a Megyei Város kifejezés szerepel)
 
 
 
Megjelenés dátuma, vagy időszak
megadása esetén az időszak kezdete.
 
 
 
Időszak megadása esetén
az időszak vége.
 
Városunk
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal elérhetősége
 
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513
Telefax: +36-76/513-538
E-mail: kecskemet@kecskemet.hu
varoshaza@kecskemet.hu
cityhall@kecskemet.hu

 
Ügyfélszolgálat
 
Telefonkönyv
 


 
ONLINE ügyfélszolgálat:
 
skype azonosító:
ugyfelszolgalat.kmjv

Státusz:
 
msn azonosító:
ugyfelszolgalat@kecskemet.hu

Státusz:
 
Levéltár
 
Ide írja az üzenet szövegét
címzett neve

cimzett e-mail címe:

feladó neve:

feladó e-mail címe:

 
Nyomtatás
 

Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Tanács

A tanács jogi személy, székhelye a megyeszékhely város, vagyis Kecskemét. A működéséhez szükséges pénzügyi fedezetről a megyei területfejlesztési tanácsban tagsággal rendelkező szervek (helyi önkormányzatok, kamarák, Kormány) gondoskodnak. A megyei területfejlesztési tanács feladatainak ellátásában együttműködik a települési önkormányzatokkal, a megye fejlesztésében közvetlenül és közvetve közreműködő területi államigazgatási szervekkel, az érdekelt társadalmi és szakmai szervezetekkel, valamint a megyei munkaügyi tanáccsal.

Feladata, hogy a megye területén összehangolja a kormányzat, a helyi önkormányzatok, azok területfejlesztési társulásai és a gazdasági szervezetek fejlesztési elképzeléseit.

Ennek keretében:

·vizsgálja és értékeli a megye társadalmi és gazdasági helyzetét, adottságait, a vizsgálatok során felhasznált információkat és a vizsgálatok eredményeit a területi információs rendszer rendelkezésére bocsátja;

·kidolgozza és elfogadja – az Országos Területfejlesztési Koncepcióval összhangban – a megye hosszú távú területfejlesztési koncepcióját, illetve a megye fejlesztési programját és az egyes alprogramokat;

·pénzügyi tervet készít a fejlesztési programok megvalósítása érdekében;

·megállapodást köthet az érintett tárcákkal az egyes megyei fejlesztési programok finanszírozásáról;

·részt vesz a területi kiegyenlítést szolgáló előirányzatok, elkülönített állami pénzalapok elosztásának döntés-előkészítésében, a felhasználás értékelésében;

·véleményezi az illetékességi területét érintő, meghatározott koncepciókat és a megyei területrendezési terveket;

·közreműködik a megyében kialakult társadalmi és gazdasági válsághelyzetek kezelésében;

·forrásokat gyűjthet a tanács működtetéséhez és a fejlesztési programok megvalósításához.

A megyei területfejlesztési tanács tagjai:

·a megyei közgyűlés elnöke: Dr. Balogh László

·a megye területén lévő megyei jogú város polgármestere: Dr. Szécsi Gábor

·a belügyminiszter képviselője: Dr. Garai István

·a megyében működő területfejlesztési önkormányzati társulások három képviselője: Széll Péter - Baja Város polgármestere, Aranyi János – Szalkszentmárton Község polgármestere, Barkóczi Ferenc – Kiskőrös Város polgármestere

·a Bács-Kiskun Megyei Földművelésügyi Hivatal vezetője: Madari Jenő

·a Dél-alföldi Regionális Idegenforgalmi Bizottság képviselője: Gömöri Ferenc

·A megyei területfejlesztési tanács elnöke a megyei közgyűlés elnöke, alelnökét két évre a megyei területfejlesztési tanács maga választja. A megyei területfejlesztési tanácsot az elnök – akadályoztatása esetén az alelnök – képviseli.

A megyei területfejlesztési tanács szervezeti és működési szabályzatát maga állapítja meg. Ennek keretében belül szabályozza a tanácskozási jogot a testület ülésein, valamint a tanács tisztségviselőinek feladat- és jogkörét. A megyei területfejlesztési tanács határozatképes, ha az ülésén a tagok több mint a fele jele van. A miniszter képviselőjének ellenszavazata esetén a miniszter tizenöt napon belül kezdeményezheti az adott kérdés újratárgyalását.

A megyei területfejlesztési tanács üléseinek állandó meghívottjai a területfejlesztésben és a területrendezésben érdekelt területi államigazgatási szervek képviselői, a területi gazdasági kamarák képviselői, valamint a megyei közigazgatási hivatal vezetője.

Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Közhasznú Társaság A megyei területfejlesztési tanács operatív szerve a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Közhasznú Társaság, mely 2000. február 1-óta működik. Legfőbb feladata a megyei szintű területfejlesztési pályázati rendszerek működtetése, de emellett küldetése a különböző megyei szintű programok megszervezése, koordinációja is.

A Kht. alapító tagja az Európai Integrációs konzorciumnak, mely az Európai Információs Pont szolgáltatásait Kecskeméten elindította, illetve ez a stratégiai szövetség szervezi a helyi önkormányzatokkal az Európa Napokat is.

A Kht. munkatársai:

·Deák István ügyvezető igazgató (tel.: 76/513-873)

·Bakó Katalin területfejlesztési asszisztens (tel.: 76/513-873)

·Lovas Anikó területfejlesztési asszisztens (76/513-800/3124)

·András Attila területfejlesztési asszisztens (76/513-871)

·Sztana Tamás informatikus (76/513-871)Elérhetőségek: 6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 3. IX. emelet honlap:

www.bacskiskun.hu

 
 
PROGRAMOK